• Epi-jogositvány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram, 30éves vagyok, 12éves koromban volt az elsõ rosszullétem, 6 éve roham/tünetmentes vagyok. Rosszulléteim mindig éjszaka jelentkeztek, és kb 2-3 percesek voltak. a 12év alatt körülbelül 9 rosszul létem volt. Jelenleg 200mg-os Lamictalt szedek 1-0-1, reggel és este egy darabot. Évek óta probálok a szakorvosomtol jogositványhoz valo igazolást kérni, de még mindig nem kaptam meg. Utána olvastam az interneten de számomra nem egyértelmü hogy milyen betegeknek adható és kiknek nem. Tudnának ez ügyben nekem segiteni? Köszönettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Egyéni elbírálást igényel, mert függ az epilepszia típusától és a rohammentes időszaktól.Nem tudom, hogy önnek milyen típusú epilepsziája van, ezért pontos választ nem tudok adni. Íme a hivatalos javaslat: IV.4.3.1. Idiopátiás generalizált epilepsziák Benignus lefolyás, gyógyszeres antiepileptikus kezelés esetén, egyéni megítélés alapján 1 év rohammentesség után megadható az 1. csoportú jogosítvány. IV.4.3.2. Fokális epilepszia szindrómák Gyógyszeres kezelés, rendszeres gondozás, pszihopatológiai tünetek hiánya esetén 2-3 év tünetmentesség után megadható az 1. csoportú jogosítvány. IV.4.3.3. Nem rohammentes betegek A jelenlegi rendelkezés értelmében, ha az epilepsziás beteg ha nem rohammentes, akkor sem 1. sem 2. csoportú vezetőnek nem javasolható. Egyedi elbírálás lehetősége az 1. csoportban: 1./ csak alvás alatt jelentkező rohamok, 2./ tudati alterációval nem járó ritka rohamjelentkezés. IV.4.3.4. Gyógyult epilepszia csoport 3 év gyógyszeres, 2 év gyógyszermentes tünetmentesség után a beteg 1 csoportú, illetve egyedi elbírálás alapján 2 csoportú jogosítványt kaphat (ez utóbbi személyszállítás kivételével).


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 16., 17:37; Megválaszolva: 2010. november 19., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés