• Aggódjak vagy ne

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mri vizsgálaton voltam és a következő lett véleményezve amit kérnék érthetően megmagyarázni mert ilyesztő ezt igy elolvasni és félek: a. vertebralis impressio az agytörzs jobb oldalán, mérsékelt fokú kamratágulat, mérsékelt fokú corticalis atrophia, masseter izomzatának csökkent volumene bal oldalon néhány demyelinisált góc a fehér állománybam subcorticalisan. Köszönöm szépen!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Mivel nem ismerem a tüneteit és nem vizsgáltam Önt, csak azt tudom leírni, hogy mit jelentenek a leírtak. Az ateria vertebralis impressio azt jelenti, hogy az egyik agyi ér olyan közel fut az agy agytörzsi részéhez, hogy rajta benyomatot okoz. Tünetek nélkül sajnos nem értékelhető, hogy ez kóros vagy csak normális fejlődési varriació. A mérsékelt fokú kamratágulat azt jelenti, hogy az agykamrák az ebben a korban szokásos méretnél mérsékelten nagyobbak, a kortikális atrophia pedig azt, hogy az agy szürkeállományi része szintén az életkori átlaghoz képest kisebb. Mindkét utóbbi beleférhet a normális varriánsba, tünetek nélkül ez sem értékelhető. A demileninistaios góc a fehérállományban futó idegrostok burkának károsodását jelenti, melyet vagy gyulladás vagy keringészavar idézhet elő. Azt nem lehet megmondani, hogy ezen utóbbi elváltozások mikor keletkeztek, lehet hogy már születése óta ott vannak. Beszélje át a leletet azzal a neurológussal, aki elküldte a vizsgálatra, hiszen a tüneteit ő ismeri.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 25., 21:33; Megválaszolva: 2010. október 28., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés