• Mi okozhatja? (neurológia)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tüneteim májusban kezdődtek, napi öt-tízszeri, vasilis medialis-rángásként. Ez 2 hét múlva elmúlt, de enyhe izomrángások azóta is vannak, naponta több alkalommal, a testem teljesen változatos pontjain. A rángások nem fájnak, és nem is mozgatják meg az adott végtagomat, kivéve, ha az alkarom izmai ránganak, akkor az ujjam mozog. A rángások csoportosan lépnek föl, 1-100 rángásból állnak (leggyakoribb, hogy 4-6 rángás). Ezalatt tudatom teljesen tiszta, semmilyen egyéb panaszom nincs. Rángásaim mint mondtam, gyengék, de szemmel látni lehet az adott izom néha ritmikus, néha cifra összehúzódását, és tapinással is érezhető. Voltam már neurológusnál, kért hormonokkal és alkáli ill. alkáliföldfémionokkal és hormonokkal kibővített teljes vérképet, minden rendben volt, illetve elküldött ENG és EMG vizsgálatra, ott is mindent rendben találtak. Sajnos nem tudott magyarázatot adni a panaszaimra, reflexeim rendben, mindenféle fizikális vizsgálat (pl romberg, csukott szemmel járás stb) rendben volt, minden szimmetrikus. Nagyon jó tanuló vagyok, nehéz gimnáziumban is jól teljesítek. Asztmás vagyok, erre enyhe szteroidot, Pulmicortot szedek, ill. allergiára Aeriust. Ezenkívül 15-15°-os scoliosisom miatt korzettet hordok. Más betegségem nincs. Remélem, Doktor Úr/Nő tud segíteni és van valami ötlete, ami megmagyarázná a panaszaimat. Köszönöm szépen segítségét!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Lehetnek ezek az izomrángások TIC-nek megfelelő rándulások, melyek feszültségből adódóan szoktak jelentkezni. Leginkább erre tudok gondolni, mivel egyébként a vizsgálati eredményei kizártak minden olyan betegséget, melyek izomrándulásokkal járnak. Induljanak el ebbe az irányba.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 09., 18:15; Megválaszolva: 2010. október 14., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés