Epilepszia gyógyszer vagy műtét?

T1súlyozottsagittalissíkú, T2 icv, FLAIR axialis síkú, FLAIR coronalis MR síkú felvételek után a vizsgálat eredménye a következő: Közép állásu, norm.tág kamra rendszer. Szabályos külső liquorterek. Az oldal kamrák között keskeny septum pellucidum cysta van. Ahátsó scalaban parasagittalisan bal oldalonkb 10x18 mm átmérőjü arachnoid cystalátható.Szimmetrikus hemispherumok. Szabályos agytörzsA szürke és fehérállomány határa, jelintenzitásra jól megtartott. A kérdésem az lenne hogy kell-e valamilyen műtéti kezelés most vagy elég a tegretol,, használata". Ön mit javasol?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

Kedves Kérdező! Az MR felvételen semmilyen olyan elváltozást nem írtak le, mely az epilepszia kialakulásáért felelőssé tehető lenne. A bal féltekében leírt arachnoidealis cysta (agyvízzel teli zsákocska) fejlődési rendellenesség, de semmilyen tünetért nem tehető felelőssé. Ha Tegretol mellett rohammentes a gyermek, akkor megfelelő a kezelés.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 03., 10:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 18:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés