• Agyban lévő ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavasszal a kisfiamnál egy nap allatt 3 epilepsziás roham is jelentkezett.Azóta szedi a tegretot 2x3 mlt naponta.22-én volt MR-vizsgálaton ahol egy 10x 18 mmes arhaikus cisztáttaláltak nála. Ennél a cisztánál kell -e valamilyen beavatlozás vagy elég a gyógyszer ahogyan javasolták?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom mit ért arcahikus cysta alatt, nem arachnoidealisnak volt leírva a leleten? Ha az amire én gondolok, akkor az önmagában nem felelős epilepsziás roham kialakulásáért. Ez a cysta úgy alakul ki, hogy valamilyen ok miatt az agyvíz elfolyása akadályozott az agyfelszínén (pl gyulladás maradványaként) vagy pedig az agy egy adott területe kisebbnek fejlődik és a hiányzó teret a koponyán belül az agyvíz tölti ki. Ezeket a cystakat eltávolítani nem érdemes, ha nyomási tünetet nem okoznak. Részletesebben beszélje meg gyermekneurológusokkal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 24., 08:28; Megválaszolva: 2010. július 26., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés