• Szédülés, ájulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom mitől történt, de tegnap reggelizés közben szédülni kezdtem, aztán pár perc után elájultam. Szerencsére ottvoltak a szüleim és nem történt komolyabb bajom. Elmondásuk szerint fal fehér lettem és meglilult a szájam és rángatózni kezdtem. Durván szólva epilepsziás rohamnak tünt. Megjegyezném, hogy ilyesfajta betegség nincs a családban és hogy először fordult elő ez. Már ájultam el párszor, sajnos nem bírom az injekciót és volt már példa rá, hogy vért vettek és elájultam Ugyan az volt az érzés, mintha véert vettek volna. Egy hétig voltam táborban, nemrég jöttem haza és nagyon kimerítő volt, mivel szervező voltam. Kissé sokat is idegeskedtem a szervezés miatt. Lehetséges, hogy a fáradtságtól történt ez? Utána rögtön elmentünk a háziorvoshoz és ő beutalt a megyei poliklinikára, agymükődésvizsgálatra, hogy kiszürhessük a rohamot. Első alkalom volt, hogy csak úgy szimplán elájultam. Vércukorszint leesés nemlehet, hisz azelőtt pár percel ettem meg egy banánt, lehetséges, hogy vérnyomás probléma vagy cukorbetegség jelei? Cukorbetegség van a családban és vérnyomásproblémák is megfordultak már. Este, mikor lefeküdtem egyszer arra ébredtem, hogy egyet ránkodtam.. akkorát, hogy beleébredtem és nagyon feszültnek éreztem magam. Nem tudtam elengedni az izmaim.. esetleg járjak masszőrhöz, hogy ellazítson? Kérem válaszoljanak kérdéseimre, Előre is nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás, ájulás témában

        Kedves Kérdező! Nagyobb a valószínűsége az ájulásnak a tünetek alapján, mely néhány rángással járt. Az éjszaka jelentkező rándulás is lehetett normális alvási jelenség, de az epilepszia lehetőségét is érdemes kizárni. Cukorbetegség nem indul ilyen tünetekkel.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 06., 09:38; Megválaszolva: 2010. július 07., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés