• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap reggel ébredés után ár perccel, annyira szédültem, hogy majdnem elájultam. A szédülés nem állandó volt, hanem hullámokban tört rám. Mondhatni testmozgásra, vagy fejfordításra fokozódott. A két szemöldököm közti területen pedig szorítást vagy kellemetlen érzést éreztem. A szédülés forgó jellegű volt, pár lépés után már majdnem elájultam. A vérnyomásom 130 körüli volt. Pár hete pedig voltam kardiológián,ahol azt mondták, hogy tökéletes a szívem. Elmentem a háziorvoshoz, aki beutalt a fül orr gégészetre. De szeretnék itt is érdeklődni, hogy jó irányba indolok e el, nem e valami egyéb komolyabb betegség lehet a háttérben, teszem azt agyi vérellátás zavarok, agydaganat, vagy ilyesmi... Előző éjjel kényelmetlenül aludtam, esetleg elnyomott egy olyan eret, ami közrejátszhatott ebben? Még néha-néh megszédülök egy picit a tegnapi eset óta.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Nem gondolnám, hogy komolyabb probléma állna a szédülése hátterében. vagy a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott izgalma okozta a szédülését, vagy a nyaki gerinc melletti izomzat feszessége (én ez utóbbira gondolnék inkább). Végezzen nyaktornát, masszírozza a nyakizmokat, valószínű panaszmentessé válik.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 26., 11:53; Megválaszolva: 2010. június 29., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés