• Ez mi lehet? - Forduljak neurológushoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Kb. 1,5 - 2 hete enyhe fájdalmat érzek a bal lábfejemen, konkrétabban a bokám alatt, a lábam mindkét oldalán, viszont a jobb oldalán, (tehát a bal lábam belsőfelén) nem pont a bokám alatt, hanem a lábfej közepe felé. (Oldalt.) Egyébként piros folt is van a fájdalom helyén (mindkét oldalon) és zsibbad is gyakran. Voltam vele háziorvosnál, aki írt rá B-vitamint, (egész pontosan: Neuromultivit-EP-t) amitől ritkábban zsibbad valamivel. DE, ami nem kevésbé zavaró, kb. 1 hete enyhén húzódik a nyelvem és a szám, mintha fintorognék, húzza az ideg vagy nem tudom. Ezen tünetek milyen betegség(ek)re utalhatnak? És forduljak-e mihamarabb neurológushoz? Mert bár kaptam beutalót, viszont a szokásos "mezei" SZTK-s várólista miatt, 7. hó 22.-én kerülnék csak sorra és ki tudja másfél hónap alatt mennyit romlik a dolog. A választ előre is köszönöm! Üdv. U.I.:Fizikai behatás nem ért.

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező!

        A lábfájdalom és zsibbadás, valamint a bokákon lévő piros folt arra utal, hogy azon a ponton a lábat ellátó ideg nyomódása állhat fenn. Emellett panaszait okozhatja még ortopédiai probléma pl. lúdtalp, de lehet reumatológiai eredtű pl. köszvény. Mindenképpen szükséges lenne a neurológiai vizsgálat előtt labor vizsgálat, ortopédiai és reumatológiai vizsgálat is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-12 13:33:40; Megválaszolva: 2010. június 12., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés