• epilepszia és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        epilepsziás beteg vagyok.Már van egy egészséges kisfiam,akit convulex mellett szültem.Második terhességemet viszont meg kellett szakítanom, mivel nyitott gerincű volt a baba.Ekkor az orvosom largometrin alapú gyógyszert javasolt,amire allergiás lettem. Így jutottunk el a grimodinig.Szeretnék még babát,de tele vagyok félelemmel és bizonytalansággal.Ezért szeretném az Ön véleményét is kikérni erről a gyógyszerről és a gyermekvállalásról.Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező!

        A gabapentin mellett (az Ön által szedett gyógyszer hatóanyaga), igen kicsi a magazati károsodás esélye, alig valamivel nagyobb, mint a gyógyszert nem szedők körében. Ha csak a gyógyszer miatt nem mer babát vállalni, akkor ne féljen, próbálják meg nyugodtan. Fokozottabb odafigyelés a magzati  UH során úgyis kiszűri, ha probléma adódna. keressen olyan nőgyógyászt, akiben megbízik, és aki megfelelő UH-os tapasztalattal rendelkező intétményben dolgozik.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-05 16:51:10; Megválaszolva: 2010. június 05., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés