Mi lehet?

Üdvözlöm!

Szeretnék választ kapni (ha lehetséges) a kérdésemre.

Hol is kezdjem?   18 éves vagyok és "súlyos" halláscsökkenésem van, megnéztek szinte mindent, kezelésekre is jártam, de semmi válltozás ráadásul úgy, hogy nem találtak még semmit. Emellé még fejfájás (stazephine használt, de allergiás reakcióim lettek) , memoria zavar, szemrángás és mostanában enyhe szédülés is társul. Számtalan helyen voltam már a problémáimmal, kevés eredménnyel. Már nem tudom, mihez kezdjek, el vagyok keseredve! Mi lehet a bajom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza halláscsökkenés témában

Kedves Kérdező!

A vizsgálata nélkül nehéz állást foglalni, a tünetei bizonytalanok, egy góccal nem magyarázhatók. A Stazepint neuralgiában szoktunk adni, de  a fejfájás jellege, legalábbis a leírása alapján nem erre utal.  A szédülés, memóriazavar, kis rángások lehetnek pszichés eredetűek, koncentrációképesség csökkenésből, feszültségből adódóak is, a rángások pedig TIC-nek megfelelhetnek. A halláscsökkenés a fülész szerint is vezetéses eredetű, aminek helyi oka szokott lenni. Neurológiai szempontból valóban szükséges lenne a koponya MR vizsgálat elvégzése. A BAEP vizsgálat is informatív lehet, ezt én VEP-pel kiegészíteném. Emellett a fejfájásos panaszok miatt szemészeti vizsgálat is javasolt lenne.

Kérdés: 2010. június 15., 19:10; Megválaszolva: 2010. június 15., 19:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR Vizsgálat eredménye
Tisztelt Dr Szappanos Zsuzsanna! Édesapám elég rosszul hall és fülészet beutalt MRI-re. Itt van a lelet eredménye. Ez pontosan mit jelent? Mert...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...