• Labak felfelé terjedő zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Merre forduljak még? Kb.3-4 hete elkezdett zsibbadni a talpam, ami 2 hét alatt elérte az egész lábfejemet. Majd 1 hét alatt először az egyik lábamon, maajd a másikon is felért a combom 2/3-ig. A zsibbadás éjjel-nappal tart, nem szünik. Pihentetésre olyan érzésem van mintha bedgadna a lábfejem (de most már ez az érzés is a térdemnél jár) és szétfeszítené, bár nem látszik semmi. Ma már a zsibbadás a csípőm és az agyék résznél tart. A cukorbetegséget, érszürkületet kizárták, az ideggyógyász nem tud mit mondani, az MRI vizsgálat eredménye amit mutat, az állítólag nem okoz ilyen érzést. Tavaly júlisban balesetet szenvedtem, ahol balról fékezés nélkül az autóm közepébe csapódott 80-al egy másik autó. Az orvosok szerint "megúsztam" egy komoly zúzódással, ütéssel (6 hétig nem tudtam önállóan öltözni, mosakodni, hajolni egyáltalán nem bírtam- de akkor sem volt rá szervi magyarázat)Most masszírozásnál ugyanazon a ponton fáj a derekam bal oldala. Kérem segítsen egyáltalán hová fordulhatok? Megőrjít ez az állapot, egyre bizonytalanabbnak érzem magam, a földön kívül (létra) nem is merek.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Először is a zsibbadásának okát kellen megkeresni. ENG (elektroneurographias) vizsgálattal eldönthető az, hogy a gerincvelőből kilépő ideggyök vagy a lábon futó idegek bántalma felelős e a tünetiért. SSEP (szomatoszenzoros kiváltott válasz vizsgálat) pedig meg tudja mutatni, hogy az érzőpálya melyik szintjén lehet a probléma. Mindkét vizsgálatot ideggyógyász írhatja elő. Keresse fel ismét kezelőorvosát.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-01 21:41:59; Megválaszolva: 2010. június 01., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés