• neurológiai kivizsgálás eredménye mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bessenyei Doktornő!

        A 22 éves fiam kivizsgálása során (ájulásérzés, látászavar, szédülés, fejfájás, hányinger, hőemelkedés, izzadás, remegés, gyengeség... miatt) többek között történt EEG és röntgen viszgálat is. Gondozott hypertoniás.

        EEG vélemény: alacsony feszültségű alfa alaptevényeknység kisfokú féltekei asszimetriával.

        RTG vélemény: Nyaki lordosis megtartott. Csigolyatestek magassága norm. Zárólemezek scleroticusak. Peremszélek megnyúltak. Porcrések norm. tágasságúak.  Nyaki borda nincs.

        Lubalis lordosis csökkent. Csigolyatestek magassága megtartott, zárólemezek scleroticusak. Porcréesk norm. tágasságúak. Az S I részlegesen lubalisalt.

        A röntgen eredméyek állhatnak a csontropogás illetve az elnehezülő lábak, és a lábak hátsó oldalának fájalmai mögött?

        A CT vizsgálat: Hátsó scalaban kóros nem látható. III. és IV. kamra középvonalban van. Nem tágabb, szimmetrikus oldalkamrák. Középvonal megtartott. Kontrasztanyagos agykoponya CT vizsgálat javasolt.

        Agydaganat állhat a háttérben?

        Dg.: Migrén aurával, hypertonia, Egyén spondylosis

         

        Köszönettel: egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a EEG témában

        Kedves Kérdező!

        Az agydaganat és a komoly gerincprobléma ezek alpaján az eredmények alapján nagy valószínűséggel kizárható. Mindenképpen további vizsgálatokra lenne szükség, többek között belgyógyászati (kardiológiai ok, pajzsmirigy betegség kizárása), pszichiátriai amennyiben minden más eredménye negatív, mert pszichés okok is állhatnak hasonló tünetek hátterében.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-20 22:22:38; Megválaszolva: 2010. május 20., 22:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés