• tourette szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Fiam 9 éves hiperaktív és vannak ticjei, tourette szindróma gyanús!

        A figyelemzavara miatt szed Ritalint.Előtte is voltak tic.jei.Most viszont egyszerre 4-5 féle is.A fejét rángatja, a szemei mintha néha felakadnának,  a kezeivel is végez akaratlan mozgásokat, emellett krákog és a vállát is rángatja.rengeteg féle tic-je volt már, de egyszerre max. 2 féle.Kérdésem, hogy ezek mennyire maradandóak? Tehát valószínű hogy egész életében lesznek kényszermozgásai? Mozgásterápiával esetleg nem lehetene rajta segíteni?Vagy valami mással?

        Másik, hogy állandóan édeset kíván.Most olvastam, hogy a helytelen táplálkozás, vagy az alacsony vércukorszint is okozhat hiperaktív tüneteket! Ön szerint is így van ez?Milyen diétát javasolna? Az alacsony vécukorszint miatt lehetséges, hogy állandóan édeset kíván?

        Köszönettel Egy aggódó hiperaktív anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a Tourette témában

        Kedves Kérdező!

        A Tic gyakran végigkíséri az éleét a Tuorette szindrómás betegeknek, változó intenzitással, úgy, hogy időnként vannak tünetmentes időszakok is.. Napjainkban egyre jobban kezelhető, gyógyszeresen és pszichoterápiával is. Budapesten A Vadaskert Gyermekpszichiátriai osztályon nagyon sok ilyen problémával küzdő gyermeket kezelnek, tartanak szülőcsoprtokat is, ahol szakemberek válazsolnak a felmerülő kérdésekre. Érdemes őket felkersni, sok segítséget nyújthatnak. Az étezési problémái miatt gyermekbelgyógyászati vizsgálatot javasolnék.

         



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-13 22:14:40; Megválaszolva: 2010. május 13., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés