• SZIVGOND

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha valakinek nyaki ere / van -e itt koszorér? / van összeszükülve ezt röntgennel vagy ulrahanggal meg tudják- álllapitani? Ez okozhat-e olyan tünetet, hogy fekvő helyzetben nagyon szédül és ha hirtelen feláll megszünik-e a szédülés?

         

        ilyen eseben a vér az agyból a szivbe megy vagy forditva?

         

        Ez a betegség ugy tudom, hogy katéterezéssel gyógyitható -tágitással- lágyékból vagy karból?

        Van összefüggésben a nyaki koszóéur  azzal, hogy mindkét koszóuret a szivben tágitották stentet-is rakak be  és az tejesen rendben van, az ejekciós frakció 60 % lék felett van

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, carotis témában

        Kedves Kérdező!

        Carotis-doppler, másnéven nyaki erek ultrahang vizsgálataával lehet a nyaki erek állapotát vizsgálni. Ha van szívkoszsorúér betegsége, akkor valószínű, hogy általános érelmeszesedése is van valamilyen fokú, ami érintheti a nyaki ereket is. A lefekvéskor jelentkező szédülésnek inkább a fülben lévő egyensúlyozó szerv kóros működése lehet az oka, nem pedig az érszűkület. Csak abban az esetben jön szóba a kezelése, ha a szűkület igen jelentős. A szédülése miatt ideggyógyászati vizsgálatot javaslok Önnek, ahol ha szükségesnek látják, a nyaki erek ultrahang vizsgálatát is előírják.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 18:01:41; Megválaszolva: 2010. március 17., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: