• Mitől zsibbadnak a kezeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! 29 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok. Az a nagy problémám, hogy évek óta zsibbadnak a kezeim, de főként a jobb. Most már egyre erősebbek a zsibbadások, és csontig hatol a fájdalom, esténként aludni sem bírok tőle, napközben is nagyon zsibbad, fáj. Egyik reggel arra ébredtem, hogy szörnyen zsibbad, és be is volt dagadva a kézfejem. Magnézium pezsgőtablettát iszok, és krémmel is kenem, de nem múlik.
        Azt tudom, hogy a mamámnak és anyukámnak is volt ilyen problémája, esetleg lehet ezt örökölni? Olvastam olyat is hogy az idegrendszernek is köze lehet hozzá, mert idegileg nagyon ki vagyok készülve, talán életemben ennyire még sosem voltam. Mi a teendő? Mindenképpen el kell mennem kivizsgálásra? Ha igen, miből áll? Amiket olvastam róla, csak még jobban megijedtem tőle.Egy doktornő azt mondta, kenegessem krémmel, meg néha vegyek be fájdalom csillapítót, ezt már 3 -4hete csinálom, de nem múlik.
        Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel úgynevezett carpalis alagút szindrómája van, ami azt jelenti, hogy a kéz érző és mozgató működéséért felelős idegek nyomás alá kerültek a csukló magasságában az őket leszorító szalag által. Mindenképpen ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék, ahol a szükséges ENG (elektoneurographias) vizsgálatra elő tudják jegyeztetni. Ez a vizsgáat meg tudja mutatni mekkora a baj, szükséges e a műtéti felszabadítása az idegnek, vagy elég a gyógyszeres kezelés illetve a fizioterápia. Ne halogassa a dolgot, mert az ideg hosszú időn át fennálló nyomódása a kézizmok sorvadását, a kéz izomerejének gyengülését is előidézheti. Addig is amíg eljut neurológushoz éjszakára sinezze a csuklóit egyenes szögben, hogy ne hajoljanak be (pl fáslival), és kérje a háziorvosától antiflogisztikus pakolás valamint nem szteroid gyulladásgátló felírását éjszakára.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 17:45:21; Megválaszolva: 2010. március 17., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: