• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyakran előfordul, hogy ujjaim elzsibbadnak, duzzadtnak érzem azokat. Általában valamilyen eszköz - kés, csavarhúzó, diótörő stb. - használata közben. Tartósabb fizikai munka esetén - ásás, favágás - éjszaka fájdalmas zsibbadásra ébredek.Pár perces séta, masszírozás kell ahhoz, hogy megszűnjön. Kérem tanácsát, kezelési javaslatát! Köszönettel Sz. János

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves János!

        Valószínű, hogy a kezet ellátó ideg nyomódása a csukló szintjében felelős a panaszaiért. Javasolt a csukló éjszakai sinezése ilyen esetben (nyújtott helyzetben való rögzítése), valamint nem steroid gyulladásgátló krémek helyi használata. Ideggyógyászati vizsgálat a nyomódás mértékét meg tudja határozni elektroneurographias vizsgálattal és ha szükséges fizioterápiát is előírhatja.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-11 21:41:24; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: