• Betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr

        Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy általában nyáron, de elő szokott fordulni télen is egy olyan betegségem, ami ezekkel a tünetekel jár. Általában a fejfájással szokott kezdődni ez folyamatosan fáj és nem annyira erős, Utána szokott előjönni az, hogy egyszer csak megjelenik, egy folt a látóteremben vagy kettő, helyük változó azt nem tudom, hogy melyik szememen van, de ahhoz tudom hasonlítani mintha, belenéznék  a napba véletlen, csak ez nem múlik el. Mikor előjön, a látótér kiesés olyankor már tudom, hogy ez a fajta betegségem van nem csak egy egyszerű fejfájás olyankor azt szoktam csinálni, hogy lefekszem aludni és alszom 5-6 órát és mikor felkelek minden a régi. De szokott olyan is lenni hogy jön a fejfájás látótér kiesés és azt veszem észre, hogy nagyon éhes vagyok eszek és ugye ilyenkor nem igazán tudok elaludni, próbálok tévézni, de hát úgy nehéz, hogy ahova, nézek, oda nem látok, ezen általában csak idegesítem magam, mert tiszta tehetetlen vagyok. Próbálnék aludni ez, van mikor sikerül van mikor nem. Amikor nem sikerül, akkor szoktak olyan tünetek jelentkezni, hogy elzsibbad a szám környéke és a nyelvem, fokozódik a nyáltermelésem ez KB. 1-2 percig tart és hányok. Utána szokott még leni olyan, hogy lezsibbad a fél oldalam, de nem mindig, van mikor csak a kezem, lábam, vagy a kézfejem. Volt olyan, de ez csak 3 szór, fordult még elöl, hogy elfelejtetem beszélni azt tudtam, hogy mit akarok mondani csak a számon nem azok a betűk jöttek ki. A tünetek fejfájás és a látótér kiesés kivételével vagy nem is jönnek elő vagy nem ilyen sorendben. Általában úgy évente 3 szór, biztosan elő jön, de van hogy havonta 2 szer. Általában nappal, de bármelyik napszakban. Idén még nem volt, de tavaly csak 2 alkalom volt a leg utolsó pl. nyáron aratás közben jött elő ez nem annyira baj, mert Szüleim mezőgazdasággal foglalkoznak és volt, aki leváltson, ami viszont baj, hogy ez a betegség bárhol bármikor semmi féle előjel nélkül rám jön, pl. gyakorló helyemen ahol viszont nem fogadják el a szülői igazolást csak táppénzes papírt fogadnak el. Ezt a betegséget el lehet viselni, mert viszonylag ritkán jön elő, és ha elalszom, akkor nem érzek, semmit csak akkor nagyon rósz, ha nem sikerül. Lehet, hogy rosszul hangzik, de olyan mintha összezavarodna a szervezetem. Persze felkerestem már többször is a házi orvosomat, de igazából úgy tűnt mintha nem hinne nekem. Egyszer vadászaton beleszúródott a szemembe egy nád. Bementünk a szemészetre és adtak rá egy kenőcsöt és egy szemcseppet, a kenőcsöt reggel, még a szemcseppet napi 3 szór kelet használnom a második nap egyszer csak elkezdet fájni a szemem, de csak akkor mikor mozgattam tehát mikor ránézem valamire akkor nyomó fájó érzést éreztem bementünk vissza a szemészetre megmérték a szemnyomásom és a normál érték 3-4 szerese volt valami 40Hgmm. Ott megnézték valami lencsével többen is és megalapították, hogy valami  zöld hályogom Van, kaptam egy innyekciot a szemembe,   és kaptam egy cseppet, amit  1-2 napig csepegtetnem kellet, visszamentünk és akkor mondták, hogy, kapok egy szemcseppet (cosopt) amit minden nap csepegtetnem kel. Akkor úgy éreztem hogy ki  kellene tálalnom elöl a betegségemről, el is mondtam és ott javasolták hogy ez valami neurológiai probléma lehet nem szemészeti. Elmentem neurologushoz ö elküldött CT re, ami negatív lett,   ez volt úgy 2 éve, de most még a szemcseppet sem kapom, mert egy másik orvos megállapította, hogy nincs ilyen betegségem.

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező!

        A leírt panaszok megfelelhetnek migrénnek illetve glaucomas rohamnak is. Mindenképpen keresni kellene egy szemészt, aki gondjaiba veszi és többször ellenőrzik a szemnyomását. Másrészről keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol a részletes kikérdezésével, vizsgálatával a migrén lehetőségét megerősítik vagy kizárják. Először az okot kell megtalálni és csak azután lehet a megfelelő kezelést beállítani.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus Itt kérdezhet

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010-03-11 21:28:54; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: