• Érdeklődés SM-mel kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő.

         

        Körülbelül 3-éve állapították meg nálam az SM-betegséget sok rosszultélem és MRI felvételek után.Kb 1 évig gyenge rosszulléteimmel nem is foglalakoztam, de következő lenne a kérdésem. Ezzel a betegséggel "jár" az is, hogy az izmaim föleg a vállaimban borzasztóan fájnak? Elöször csak a vállaim most már az egész karom, csuklóm.Hétről-hétre rosszabb.Semmi erő nincs a karjaimban.Olyan érzés minta az izmaimat tépkednék. A szemem is egyre rosszabb most már messzire is csak hunyorogva látok, az mellet, hogy 3-as közeli szemüveget hordok. Még egy kérdés:Két éve voltam MRI-n, (akkor is valamivel rosszabb volt az eredményem az elözőhöz képest)mikor lenne javasolt a következő?

        Köszönöm válaszukat.

        Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel a betegségét a leírása szerint már diagnosztizálták, ezért újabb MR vizsgálat rutinszerűen nem szükséges. A fájdalom velejárója lehet a betegségnek, de lehet izületi problémából adódó is. A vizsgálata után lehet pontosan eldönteni a problémát. Kérje kezelőorvosa tanácsát.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 21:12:57; Megválaszolva: 2010. március 04., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: