megkésett beszéd

 

Tisztelt Drnő/Úr!

2 éves kisfiam ikerpárban született. A kislány szépen beszél, de a fiú csak mutogat és karattyol.Kis jószándékkal talán anya, apa, hamm, jaj, de szinte semmi! Mindent megért, mindenkivel megérteti magát.Gégész látta, szerinte minden rendben szervileg. Egyébb tünet nem tapasztalható rajta. Meddig mehet ez így? Felmerült neurológiai vizsgálat a kora miatt. Mit takar, és mi szürhető ki ebben a korban? Ön szerintmi lehet az oka? Köszönöm:Aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

Kedves Kérdező!

A neurológiai vizsgálat annyit takar, hogy megnézik, a gyermek mozgását, reflexeiet, viselkedését, hallását, figyelmét. Ebből állapíthatják meg, hogy fejlettsége megfelel-e a korának. Szükséges esetben esetleg EEG vizsgálatra utalják, mely teljesen fájdalmatlan, az agyi elektromos tevékenységet nézi. Ha van a családban olyn a szülők, nagyszülők, nagybácsik között, aki szintén későn kezdett el beszélni, lehet, hogy csak alkati dologról van szó. Próbálják nem megérteni azt, amit magyaráz, mutogat, így kényszerítve arra, hogy beszéljen.

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. március 04., 20:59; Megválaszolva: 2010. március 04., 20:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú