• Karok zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        32 éves nő vagyok, enyhén túlsúlyos, nem sportolok aktívan. 2 kutya napi 2-3 sétáltatásától eltekintve, viszonylag mozgásszegény életmódot folytatok. Nem dohányzom, Milligest tablettát szedek állandóan, más gyógyszert nem.  Enyhe gerincferdülésem van és egy csigolyahiányom a derék környékén. Alapvetően azonban egészségesnek érzem magam, egy kis náthától eltekintve, Régebben előfordult, hogy egyik nyaki csigolyámnál idegbecsípődés miatt zsibbadt a vállam környéke ill. nem nagyon tudtam mozgatni a nyakam és a vállam, de most a gerincemmel nem érzek semmi problémát.

        Azonban két napja zsibbad mindkét karom, főképp akkor, amikor ülök - pl a tegnapi 2-3 órás kirándulásunk alatt egyáltalán nem éreztem, hogy zsibbadna (előtte és utána igen). Illetve később nem nagyon figyeltem rá, mert nagyon erős fejfájásom volt (nem migrénes jellegű), de reggel óta ismét egyre jobban zsibbadnak a karjaim. A háziorvosom épp nem rendel most, de pár napon belül tervezem, hogy felkeresem, Addig is tudna valamit javasolni? Milyen szakorvoshoz forduljak a későbbiekben, neurológushoz vagy reumatológushoz?

         

        Köszönettel: :)

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A nyaki gerinc valamilyen elváltozása okozhatja a karzsibbadását. Valószínű, hogy csak a gerinc melletti izomzat megfeszülése miatt az ideggyökök nyomódnak, de előfordulhat, hogy a nyaki csigolyák közötti porckorongok elváltozása pl. előboltosulása áll a háttérben. Ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 20:38:31; Megválaszolva: 2010. március 04., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: