• neurológia-vizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika,

        Megköszönve válaszát ismét a véleményét szeretnén kérni férjem állapotával kapcsolatban. Volt általános neurológiai vizsgálaton, MR-en, EEG-n - a leletek nem mutattak semmi jelet abnormitásra ill. szervi problémára. Azonban a tünetek ismétlődtek, átlagosan havonta kétszer és jellemzően este, amikor már fáradt és álmos. A neurológus Keppra 500 mg írt fel - amely gyógyszernek a mellékhatásai lehetnek pont azok a tünetek amelyeket a férjem produkál...Nem tudom mitévők legyünk? Még egy gyógyszer a vérnyomáscsökkentő (Exforge) és a véralvadásgátló (Syncumar) mellé jót tenne vajon? Még csak 42 éves...Nagyon meg vagyok ijedve (persze ő ezt nem így fogja fel, vagy legalábbis nem mutatja...ráadásul lehet hogy gyermeket várunk - a napokban fog kiderülni - tényleg nem hiányzik ez a stressz, ez a görcs hogy mikor fog bekövetkezni nála ez az állapot).

        Válaszát előre is köszönöm.

        Lica

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Lica!

        Valószínű azért javasolt a neurológus Kepprat, mert annak ellenére, hogy az EEG nem mutatott kórosat, arra gondol, hogy ezek az epizódok epilepsziás rohamoknak felelnek meg. A szedett gyógyszerekkel együtt nyugodtan szedhető a Keppra, de csak akkor ha tényleg alapos a gyanú az epilepsziára. Érdemes lenne EEG monitorizálást végezni, ami akár hetekbe is telhet, hogy biztosra menjenek. Ezt kellene megbeszélni a kezelőorvosukkal. Enélkül esetleg egy alvásmegvonásos EEG is segíthet.

         


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 20:55:48; Megválaszolva: 2010. március 04., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...