• Miért csak néhány ízt érzek mostanra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        22 éves lány vagyok. Pár napja nem érzek ízeket és szagokat. Bizonyos órában ismét rendesen érzek, utánna megint elmúlik az ízérzékelés. Csak erősebb, jellegezetesebb ízeket érzek ilyenkor (pl.: citrom, porcukor, só) Az ecet szaga enyhe, nem bántó, a kóla csak ragacsos lé, a lekvár sem annyira édes inkább tömör, a legcefrébb bor csak kesernyés víz stb. semmi másnap nem érzem ízét. Szagokkal is ez a helyzet, csak bizonyos szagokat érzékelek. Nem vágtam be a fejem, nem szedek fogamzásgátkón kívűl más gyógyszert, nem váltottam használok semmilyen új fogkérmet vagy szájvizet, nem voltam mostanában megfázva. Csak úgy egyik napról a másikra jött. Kezd engem nagyon zavarni, enni sincs kedvem. Kérem ha van ötlete hol keressem a problémát, válaszoljon. Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a érzészavar témában

        Kedves Kérdező!

        Azt nem írta meg, hogy volt e a tünetek jelentkezése előtt enyhe felső légúti hurutus tünete, evett vagy szagolt e valamilyen igen intenzív ízt, allergiás e valamire. Ezek mind-mind befolyásolni tudják a szag- illetve ízérzést. Először mindig a szagló illetve ízéezőszerv állapotát kell megítélni, ezt fülészeten tudják megtenni. Ha szükségesnek látják, onnan továbbküldik a megfelelő vizsgálatra. Banális dolog is állhat a háttérben, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 19:51:00; Megválaszolva: 2010. március 02., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: