• MRI vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztel Doktor úr/hölgy! 2010.02.22-én voltam gerinc ágyéki MRI vizsgálaton. Szeretném kérni, hogy a leletet legyen szíves lefordítani magyarra! Előre is köszönöm! Lelet A vizsgálat során T1 és T2 súlyozott sagittalis, illetve a discusok magasságában T2 súlyozott axialis szekvenciák készültek. A lumbalis lordosis mérséklődött. A háti-ágyéki átmenetben enyhe jobbra konvex scoliosis látható. A csigolyák fedőlemezein korábbi Schmorl herniák okoznak benyomatot. A csigolyák kóros szerkezeti eltérést nem mutatnak. Az L.III.-IV. csigolyák közti rés mérsékelten beszűkült, itt a discusok jelintezitása csökkent. A többi intervertebralis rés normális magasságú, a discusok jelintezitása szabályos. Számottevő előboltosulás egyik magasságban sem látszik. A kisizületekben artrosis jelei nem észlelhetők. Vélemény Discopathia L.III.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező!

        A leleten annyi látható, hogy az ágyéki gerinc normális görbülete, íve csökkent és rajta kisfokú gerincferdület keletkezett. Gerincsérv illetve a porckororngok előboltosulása nem látható, a gerincvelő illetve az ebből kilépő ideggyökök épek. Ez gyakorlatilag az előbbieket leírva normális leletnek számít.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 19:20:53; Megválaszolva: 2010. március 02., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: