• Lábujjzsibbadás és fájás, égő érzés a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Édesapám bal lábujjai fájnak  és zsibbadnak, talpa ég a sarkáig.  Érvizsgálaton volt, megállapították, hogy érszűkülete nincs, rejtett visszér miatt zsibbad a lába. Detralex tablettát írtak fel.

        2009. márciusában műtötték, jobb oldalt csípőprotézist ültettek be.

        A műtét sikerült, fájdalma azon az oldalon nem volt.

        2010. februárban a jobb oldalán is csípőprotézist akartak beültetni, de a műtét előtt 1 héttel tüdőembóliát kapott. A kórházból 10 napja került ki,   a Syncuma adagját állítják be, jelenlegi adagja: egyik nap 1 szem, másnap 2 szem.

        Kérdésem:

        Mi lehet a zsibbadás oka?

        Vállalhatja e az újabb műtétet a későbbiekben?

        Köszönettel: Ildikó

         

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás, csípőprotézis témában

        Kedves Ildikó!

        Keressenek fel neurológust, ugyanis a zsibbadásnak neurológiai oka is lehet, pl. valahol az ideg károsodott, nyomás alá került. A csípőprotézis műtétet illetően csak annyiban tudok nyilatkozni, hogy a Syncumarról át kell majd állítani heparinra, tehát ez nem kizáró ok, de azt, hogy elvégezhető-e a műtét, a beteg általános állapota szabja meg.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 10:01:48; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: