• Neuropátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nekem kb 4éve kezdődött ez a problémám.Először csak a jobb oldal zsibbadása, majd később a fej kivételével, az egész jobb oldalon jelentkező égőérzés, ez a mai napig tart.Nagyon kellemetlen, mert nemérzékelem ezen a területen  normális mértékben a hideget, meleget, és a fájdalmat is csak tompán.Voltam érfestésen, és lumbáltak is még az elején.Nagyon sok féle gyógyszert kipróbáltam már, de csak a zsibbadás csökkent. Most az utóbbi időben a bizsergés újra kezdődött, de már megjelent kismértékben a baloldalon is, csakúgy mint az égőérzés is. Ami még nagyon aggaszt(lehet hogy nincs összefüggés)eléggé megromlott a látásom(olvasás)csináltatnom kellett szemüveget, és rettenetesen fáj a hátam.Reggel ébredés után kb 1-2 órát jó, nem fáj, de utána elkezdi és ezzel fekszem le is.Olyan szinten, hogy néha már sírvafakadok, mert se ülve, se állva, sehogyan sem csillapodik.Nagyon rossz, mert fájdalom nélkül semmit nemvagyok képes csinálni, és én 2gyermeket nevelek, a nagymamámmal pedig ápolásin vagyok itthon, és egyedül.Nagyon szeretném megtudni hogy mitől lehet ez, és mit tudok csinálni hogy jobb legyen? Nagyon szépen megköszönném ha ebben tudnának segíteni nekem és ezzel talán az orvosomnak is.

        Tisztelettel

        Király Julianna

        WEBBeteg szakértő válasza a érzészavar témában

        Kedves Julianna!

        Nem írta meg, hogy milyen vizsgálatai voltak pontosan. Amit ilyenkor mindenképpen el szoktunk végeztetni az a koponya és nyaki gerinc MR vizsgálat. Emellett bizonyos kiváltott válaszok MEP (mágneses kiváltott válasz), SSEP (sensoros kiváltott válasz) segíthet a panasz okának kiderítésében. Mivel az arca nem érintett, ezért valószínűbben állnak a háttérben a gerinc illetve a koponya-gerinc átmenet eltérései. A vizsgálata nélkül többet mondani nem tudok Önnek.


        Kérdés: 2010-02-26 12:14:21; Megválaszolva: 2010. február 26., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: