• Gerinc bántalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Dr ur/hölgy 2hete gerinc problémáim vanak tünetek fájdalom és érzészavar a lábszár külső oldalán sugárzik, a lábfej vagy a nagyujj felfelé hajlítása, feszítése gyengül.Voltam Röngenen és az orvosom elégé megijesztet hogy lehet müteni kell március 25. kell menem idegsebészetre. A röngem leletem: A lumbalis lordosis ive eslimult. Az L III ventraisan alacsonyabb, L III/IV valamint a praesacralis rés egyeletesen beszükült Az L V Baloldali porc. transverususa kiszélesedett. Bo-i transverso-sacralis nearthrosis van. Acsigolyatestekben körüliet szerk.eltérés nem észlelhetö. Mko.csipö izületi rés egyenletesen kissé szükebb. A felsö vápaperemek megnyültak. A femüórfejek alakja és szerkezete megtartott, az izfelszin sima, A csontokban körülirt szerkezeti eltétés nem látszik. kérem Dr ur/hölgy ségisen megértenem a betegségemet Elöre is köszönöm! tiszteletel: Sance

        WEBBeteg szakértő válasza a érzészavar, fájdalom témában

        Kedves Sance!

        A Rtg lelet alapján az idegsebész nem fog tudni Önnek véleményt mondani arról, hogy műtét szóba jön-e? Ehhez CT vagy MR vizsgálat szükséges. Ráadásil az Ön Rtg leletén jelentős eltérés nincs is. A műtét még az idegsebész által sem az elsőnek választott kezelési eljárás, először konzervatív terápia (gyógyszer, fizioterápia) a választandó.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-20 13:20:11; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: