• EEg lelet 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Semmilyen panaszom nincsen, egy általános nagy kivizsgálás miatt került sor a vizsgálatok elvégzésére, mert babát szeretnék és az előző terhességem gyomorfekély miatt nagyon nehéz volt, ezért az újabb baba előtt több vizsgálatra elmentem szülészorvosi kérésre, hogy minden rendben legyen.

        Az orvosnő által rövid eeg-nek mondott vizsgálat alatt a fejem elé tettek egy lámpát, az villogot illetve lihegnem kellett ( ezt nevezték ingerlésnek) és ez alatt keletkezett alfa dominánsnak mondott kimutatható görbe az agyamban. Erre azt mondták nekem, hogy vagy kapok epilepsziás rohamot vagy nem, a  továbbiakban nem kaptam a kérdéseimre választ, ezért fordultam önökhöz, mert nem értem, hogy ha az alfa hullám nem baj hullám, akkor ennek ellenére mégis okozhat valami gondot a jövőben?

         

        Elnézést, ha nagyon alap kérdéseket teszek fel, de a nálunk lévő sztk-ban sajnos az orvosok nemigen szeretnek dolgozni és válaszolni, tájékoztatni. Pld nőgyógyászati méhnyakrákszűrést nem végeznek csak 2, 5 évente, a szemész megkérdezi, miért jöttem ide, miért nem megyek szemüvegboltba stb.

         

        Köszönöm.

         

         

         

         


        EEg( rövid) leletemben az szerepel, hogy alfadomináns háttértevékenység észlelhető folyamatosan ( még nem ingerléskor is).

        Ezt mit jelent pontosan? Ez baj? Lehetek majd epilepsziás, ez jelezheti elő ezt? Epilepsziára utaló egyéb jelet nem találtak. Az alfa hullámok, azok relaxációkor, meditációkor, pihenéskor is kimutathatóak, agykontrollban is hallani róla, akkor ennek ellenére ez lehet betegség illetve betegség jele?

        Köszönöm szépen!


        Kedves Kérdező!

        Az alfadominans háttértevékenység a felnőtt korra jellemző normális agyi aktivitás. Mivel nem tudom, hogy mit jelent ebben az esetben az ingerlés, ezért nem tudom, hogy arra milyen választ vártak. Az epilepszia betegség nem attól függ, hogy mit mutat az EEG, hanem attól, hogy Önnek milyen tünetei vannak. Beszélje meg kezelőorvosával, aki ismeri a tüneteit is.

        Üdvözlettel,
        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

        WEBBeteg szakértő válasza a EEG témában

        Kedves Kérdező!

        A válaszom ezek után is ugyanaz, mint korábban. Az EEG nem mondja azt meg, hogy valakiből lesz e epilepsziás vagy sem. Ha Önnek semmilyen erre utaló panasza nincs, akkor nincs mitől tartania. Az EEG-je egyébként normális.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 13:15:02; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...