• Segítenék, de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Abban szeretném segítségét kérni, hogy van egy 3 éves kisfiú akinek segíteni szeretnék, de nem tudom, mit tehetnék. Az esete a következő: Sajnos pszichomotoros fejlődés jelentős késése miatt folyamatosan orvosról-orvosra viszik. Bár tudom, nehéz megállapítani a problémáját, de minden vizsgálati lapon csak ugyaz szerepel, hogy nem beszél, gyenge kommunikáció, figyelme nehezen köthető le, szólítására nem reagál, nem szobatiszta stb. Ráadásul két hónapja epilepsziás lett, mri felvételen a bal agyféltekén microgyria-t találtak. Nem tudom mit lehetne tenni érte, már lassan 2 éve jár speciális fejlesztésre. A szülők 2, 5 éve csak feltevések árnyékában élnek. Eszembe jutott a lovasterápia lehetősége is, de sokan azt mondják, hogy epilepsziásoknak nem javasolják.

        Ön mit javasol, mit gondol az esetéről? Válaszát előre is nagyon-nagyon köszönöm.

        Egy aggódó tanácstalan:(

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológiai fejlődés témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel nem tudom, milyen vizsgálatai voltak a gyermeknek és nem vizsgáltam Őt, ezért nehéz így válaszolni. A tünetk alapján szóba jön az autizmus lehetősége, nem tudom jártak-e már autizmus ambulancián. ha hordják speciális fejlesztésre, akkor biztosan kiderült az is, hogy miért és mit kell fejleszteniük. Sajnos ennél többet nem lehet tenni. Gyógyszerrel illetve egyéb módszerekkel ez nem igazán befolyásolható. A lovasterápia is csak bizonyos esetekben segíthet, megpróbálni meg lehet. Mindenképpen meg kell várni azt az időt, amiíg a gyermek rohammentes nem lesz, illtve ha ez nem következik be, akkor rögzíteni kell a gyermeket a nyeregbe. 


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 13:08:50; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: