• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr! Egy számomra érthetetlen dolog miatt fordulok Önhöz! Párom 21 éves, és 5 éve volt már egyszer ugyanijen tünete, és most megint tegnap este. Nagyon megrémültem. Elmondása szerint egy nagyon éles sípolást hall a fülében (azt mondta mintha egy mentőautó szirénája lett volna a füle melett) és eközben teljesen megbénult az egész teste. Még a kislábújját sem tudta megmozdítani, meg semmijét. Próbált nekem szólni, nyögni, ő ugy érezte hogy sikerül is, de én mindebből semmit nem vettem észre. Szerinte pár másodperc volt az egész, aztán elmúlt. Aztán egész éjjel nem tudtam aludni nehogy megint előjöjjön, mert ha baj van észre se venném. Kérem adjon tanácsot, mit csináljunk. Menjünk el valami szakorvoshoz? Párom fél hogy nem tennének semmit, vagy nem találnák meg az okot, mert olyan ritkán fordul ez elő vele. Ön szerint ez mitől lehet? Én nagyon félek hogy akár valami komoly baj is lehet belőle. Nehogy agyvérzést kapjon nekem, vagy bármi mást. Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező!

        Elképzelhető, hogy egy pánikreakció zajlott le, ami  a fülzúgás érzethez kapcsolódott. Egyedül bizonyos epilepsziás rosszullétek járhatnak hasonló tünetekkel, de ahhoz túl ritka az előfordulása, és a tünetek inkább féloldaliak lennének. Nem igazán ismerek olyen neurológiai betegséget, melyenk ezek lennének a tünetei. Mindenképpen érdemes lenne neurológushoz fordulni, talál-e a panszmentes időszakban valamilyen tünetet, melyből ki lehetne indulni, de én leginkább a pszichés eredetre gondolnék.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 18:42:48; Megválaszolva: 2010. február 17., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: