• memóriazavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszetlt Doktorúr/Doktornő! Egyetemista lány vagyok és szörnyen rossz a memóriám, mit tehetnék ellene? (A tanulással kapcsolatos memóriám átlagosnak mondható.) Soha nem tudok felidézni semmit pl az előző napomból, vagy még a mai napból se nagyon. Általában fogalmam sincs róla, hogy éppen milyen nap / hónap / évszak / év van, vagy hogy én magam éppen hány éves vagyok. Mikor hazajövök az egyetemről, arra sem emlékszem, hány órám volt aznap. Ha valami eszembe jut, hogy majd csinálnom kell, (pl 2 perc múlva hívjam vissza XY-t) azt rögtön fel kell írnom egy füzetbe, mert különben elfelejtem. Még az ismerőseim neveit is mindig elfelejtem, akikkel naponta találkozom, ami egyébként nagyon kínos. Na nem is írok több példát. Mit lehetne ezzel kezdeni, milyen gyógyszert lehetne rá szedni, és vajon mi lehet az oka? Nem vagyok túlhajszolt (keveset tanulok), mindig rendesen kialszom magamat, egészséges ételeket szoktam enni, nem hinném, hogy vitaminhiányom van, nem vagyok depressziós se, fogalamam sincs, mitől lehet ez. Ön szerint betegség? Orvoshoz kell mennem? És ha igen, milyen orvoshoz? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a memóriazavar témában

        Kedves Kérdező!

        Mindenképpen érdemes lenne pszichológiai, még jinkább neuropszichológiai vizsgálaton résztvennie, ahol a probléma mértékét felmérhetik és az eredetére vonatkozóan is adnának utalást. Ezt követően, az eredménnyel lenne érdemes további vizsgálatok céljából beurológiai szakrendelést felkeresnie. Valószínű, hogy panaszai leginkább figyelemzavarból adódnak. Járja végig ezt az utat ha tudni szeretné a probléma okát.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Gál András
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 18:28:35; Megválaszolva: 2010. február 17., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: