• Összefüggés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Válaszát megköszönve újabb kérdésem lenne.Talán butaság, de a fejfájása miután ez neurologiai körbe tartozik összefüggésbe hozható-e meglévő izomsorvadásával? Pontos diagnózist még nem tudok mert az utolsó  vizsgálatát (genetikai) jelenleg még Hollandiában végzik.Idézem:"calpain gén szekvenálása".Egy pozitív eredmény már született(megtalálták a hibás gént), de  a Holland orvosok szerint két egyforma eredmény után mondják ki a pontos diagnózist.Neurologusunkban maximálisan megbízom, de ő nem szeretne semmit mondani míg a másik eredmény is meg nincs.Diagnózisában egyenlőre annyi szerepel:"Dystrophia".Ennek ellenére volna még egy kérdésem.Ha a második vizsgálat is pozitív eredménnyel zárul, mire számíthatunk? Én megértem az orvost hogy se jót sem rosszat nem akar addig mondani, de értsen meg kérem, véleményem szerint főként ha pozitívumról van szó jobb ha az ember kicsit fel tud készülni, vagy legalább is megpróbálja elfogadni, tudatosítani magában a megváltozhatatlant.

        Válaszát előre is megköszönve!

        Tisztelettel:Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsorvadás témában

        Kedves Anikó!

        Nem valószínű, hogy összefüggésben van a két betegség egymással. A dystrophia amiatt alakul ki, hogy az izomrostok szerkezete eltér a notmálistól génhiba következtében, ezért kisebbek, sorvadtabbak,  funkciójuk csökkent. A dystrophiaknak is különböző fokozatai vannak az igen  enhye izomgyengeségtől, fáradtságérzettől, a kifejezettig. A gyermek eddigi fejlődésénék ismertének hiányában illetve a vizsgálata nélkül nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. beszéljék meg kezelőorvosukkal.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 13:32:58; Megválaszolva: 2010. február 15., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: