• Sclerosis multipex

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! 2009 őszén diagnosztizálták nálam a sclerosis multipexet. Elég sokmindent olvastam erről a betegségről, így nagyjából tisztában vagyok vele. Azt szeretném megkérdezni öntől, hogy ez a betegség minden esetben rokkantsághoz vezet-e? Ha nem akkor milyen százalékban okoz rokkantságot?

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező!

        Az SM lefolyása egyénenként különböző. Egyrészt más és más az időbeni lefolyása lassabban vagy gyorsabban romlanak a tünetek vagy alakulnak ki újabbak, másrészt a tünetek súlyossági foka és a rosszabbodás foka is igen különböző. A rokkantságnak is különböző fokozatai vannak. Nem érdemes százalékos arányban megadni ezt, éppen az előbbiekben részletezettek miatt. Kezelőorvosa, aki ismeri az Ön tüneteit, pontosabban meg tudja ítélni a kilátásokat, kérje ki az Ő véleményét.


        Kérdés: 2010-02-10 18:39:08; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: