• Tisztelt Doktornő/Doktor Ur!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly ősszel érszűkületet állapítottak meg a jobb lábanban, ami a gyogyszerek hatására javult, de az állandó erős fejfájásom az megmaradt. Ezért a háziorvos elküldött a Neurológiára. Készült egy koponya MRI, ami pozítív lett. A vélemény a következő:az életkorhoz képest kifejezett, jobb oldali túlsúlyú fehérállományi degenerátio, subcorticalis infarctusok. Jobb oldalon a corona radiataban nagyobb laesiok vannak. Ezután kuraszerüen Ringer+Nootropil infuziót kaptam, melynek hatására az erős fejfájásom elmult. Ami aggaszt, hogy estére nagyon elfáradok, alig várom hogy elvonuljak pihenni, hétvégére ez odáid is eljut, hogy hallom amit beszélnek, de nemértem! Azt szeretném megtudni, hogy ez az állapot az infarctusok következménye? Igy kell leélnem az életet? Még csak 45éves vagyok! A háziorvos kb. 5éve kezelt magasvérnyomással, több gyogyszerrel. A mosz szedett gyogyszereka következők:Nootropil, Diovan, Plagrel, Pantacid, Tentrál, Anlipin, Bisoprolol, Beterevin, Atoris   Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Zsuzsa!

        A fáradékonysága nem valószínű, hogy összefüggésben áll az agyi infarctusokkal. Számtalan oka lehet pl. vérszegénység, mozgásszegény életmód, hangulati zavar., de okozhatja a vérnyomás magas vagy alacsony volta, illetve szívprobléma. Ha az utóbbi betegségek kizárhatók, akkor az alábbiakat javaslom Önnek.  Próbáljon meg aktívabban élni, nem megterhelő, de rendszeres testmozgást pl nagy séták, kerékpározás beépíteni az életébe, szedjen vitaminokat, kapcsolódjon ki. Meglátja, máris jobban fogja magát érezni.

        .


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:27:53; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: