• Gerinc lipóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Doktor úr!

        A gerinccsigolyáimban több helyen is hemangióma van (14 mm) és az S1 szelvényben 15 mm-es lipóma.

        Mi a teendőm ezekkel a csomókkal, veszélyesek lehetnek, mik a kilátások?

        Válaszát köszönöm: Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc, haemangioma témában

        Kedves Emese!

        Nem írta meg, hogy milyen ok miatt végezték el ezt a vizsgálatot, így azt nem tudom Önnek megmondani, hogy panaszaiért felelősek lehetnek e. A hemangiomak általában nem okoznak problémát, mellékleteként szoktak kiderülni egyéb ok miatti végzett gerinc MR vizsgálaton. A lipoma ha növekszik okozhatja a gerincvelő vagy a belőle kilépő ideggyökök nyomódását, ami végtagzsibbadást, fájdalmat, végtaggyengeséget okozhat. Mutassa meg a lelet egy idegsebésznek és kérje ki az ő véleményét is, mivel a kép és a pontos leírás nélkül nehéz állást foglalni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:11:22; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: