• Izomsorvadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nö/Úr!

        Édesanyám 70 éves, 8 éve állapítottak meg nála Myeloma multiplex betegséget.

        Egy éve elkezdett zsibbadni a jobb kezén 3 ujja, mára ott tart, hogy nem tud vele fogni, szorítani egyáltalán, és nagy fájdalmai vannak. Már éjszaka is többször felébred arra, hogy fáj a keze. A kórházban izomsorvadást állapítottak meg, amit műteni kellene, de mivel a rákbetegségére jelenleg kezelést kap, a kezelés végéig nem műtik meg, mert azt mondták nem gyógyulna be a seb. A kezelés kb. még fél évig tart. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetünk a fájdalom enyhítésére. /Fájdalomcsillapító gyógyszert nem szedhet/ Összefügghet-e ez a kézbetegség az alapbetegségével? Műtéten kívül még milyen kezelés jöhet szóba?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kézfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel alagút szindróma okozhatja az Édesanyja panaszait. Ha már izomsorvadás áll fenn, akkor a műtét a megfelelő kezelési mód. Emellett lehet próbálkozni éjszakára a csukló sinezésével (csuklórögzítő sinnel), fájdalomcsillapító kenőcsök (antiflogisztikus pakolás) helyi használatával, esetleg TENS készülékkel. Ezeket beszéljék meg kezelőorvosukkal.


        Kérdés: 2010-02-06 18:24:11; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: