• Orvos Szakértő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos szakértő!

        A párom jobb keze tegnap óta zsibbad! Volt már ilyen de ennyire nem még! Vasárnap valószínűleg megerőltette mert vicces de disznótorban vett részt és sokat dolgozott!

        Most készül orvoshoz menni de félek nem fogják jól kivizsgálni!

        Milyen okai lehetnek hogy még nem múlt el a zsibbadás?

        Milyen betegségek köthetőek hozzá?

        Milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni?

        Amúgy sportoló és dohányzik!

        Válaszát Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A legvalószínűbb oka a kézzsibbadásnak az ellátó idegek nyomódása az úgynavezett alagút szindróma, mely kialakulhat a csuklónál, ilyenkor csak a kéz zsibbad vagy a könyöknél, ilyenkor az alkar és kéz zsibbadhat.Emellett a nyaki gerinc elváltozásai is okozhatják a pansazt, ritkábban agyi eredtű lehet. Mivel a tüneteit pontosan nem ismerem, és nem is vizsgálatam meg, ezért csak általánosságban mondhatom, hogy ENG (elektroneurographia) lehet szükséges, esetleg koponya CT, de a vizsgálat irányát a tünetek határozzák meg. A neurológua el fogja dönteni, mire van szükséges a párjának.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-06 18:20:54; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: