• Nyakfájás, szédülés oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        23 évesen, 2007 nyarán tarkó körüli fájdalommal, enyhe fejfájással és enyhe szédüléssel, kissé az egyensúlyom zavarával mentem a háziorvosomhoz. Elküldött laborba, neurológiára, füll-orr gégészetre, belgyógyászati rendelésre. Neurológiáról küldtek még agyi CTR-re. Vérnyomásom mindig jó. Semmi problémát nem talált senki és semmi. Ezután elmentem egy helyi "csont- kovácshoz", aki 8-10 alkalomra vissza hívott, nyaki masszázst végzett rajtam, mert szerinte az segít, de nem nagyon lett jobb.Ebben az időben számítástechnikai tanfolyamra jártam, intenziv napi 8 órában, utánna szintén délután elég sokat ültem a gép előtt, lehet hogy rossz testtartásban. Valahogy egy év múlva 2008 tavaszától  egyszer csak elmúlt és jól voltam ez év január közepéig. Most január 23.-án a semmiből vissza jöttek azok a tünetek amik voltak. Nyaki nyomás, fájdalom, néha fülzúgás, kisebb egyensúly zavar főleg ha hírtelen megindulok. Amikor előjönnek a fájdalmak, mintha a nyakam-tarkóm  melegebb lenne mint szokott, és hidegvizes kézzel javít rajta egy kicsitt. Éjszaka nyugalmi állapotban nem érződik. Egy éve soförködöm, napi 4-5 órában, és hát azt sem a legjobb űléshelyzetben. Lehetséges hogy a test-tartástól lehet mindez? Mi lehet ez, és  merre induljak a bajom diagnosztizálására?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyakfájás, szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínű, hogy panaszai a nyaki izmok merevsége miatt alakultak ki ismét. Neurológiai vagy reumatológiai vizsgálat jöhet szóba. Mindenképpen próbáljon meg változtatni az életvitelén, rendszeresen úszni, gerinctornát végezni, rendszeresen járni masszázsra.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-01-30 18:36:38; Megválaszolva: 2010. január 30., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: