• Epilepsziás tünetek csecsemőkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Úram.

        Gyermekemmel kapcsolatban lenne kérdésem. Kb egy hete vettük észre, hogy fejét hol jobbra, hol balra fordítja, vállaít emelgeti, szemeivel felfelé fixál.Ez mind nem tart sokáig, figyel nem bambul el. Napjában többször csinálja. Voltunk gyermek neurológusnál csináltak EEG vizsgálatot megyünk MR vizsgálatra is. A doktornő az EEG vizsgálat alapján nem tudja biztosra mondani még, hogy epilepszia-e vagy sem.Convulex szirupot kaptunk amit folyamatossan emelni kell.Leírom az EEG vizsgálat eredményét.

        EEG:8-10c/s frequentiájú, közepes tartományba sorolható szabálytalan aktivítás, melyet fényinger mérsékelten gától. Hyperventilatio alatt jobb oldali kifejezettséggel hátsó temporo-parieto-occipitálisan magas feszültségű theta burst-ök jelennek meg generalizálódó hajlammal. A fenti paroxysmus hv-t követően is egy alkalommal megfigyelhető.

        Alvásmegvonásos EEG:rendezett háttéren belül 1-2 alkalommal generalizáltan szabálytalan meredek hullám paroxysmus jelenik meg.

        Mi a véleménye, minden más rendben van nála, lehet epilepsziás? Ha nem az mi más lehet, nem árt neki a gyógyszer amit kap?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Anett

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Anett!

        Az epilepszia klinikai diagnózis. A leírás nem típusos epilepsziás rohamra. Ha elég gyakran vannak rohamai, akkor VIDEO EEG monitorizálással, mellyel egyidejűelg a klinikai rohamot és az EEG-t is látják lehet, lehet biztosan megállapítani, hogy valós epilepsziás rohamról van-e szó. lehet a leírás alapján egy rossz szokás, esetleg TIC. Kérjék kezelőorvosuk segítségét. 


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-01-30 18:27:06; Megválaszolva: 2010. január 30., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: