• kar zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/NŐ!

        2 hónapja szedek fogamzásgátló (mercilon) tablettát. kb 2 hete úgy érzem h a jobb kezem ellene halva olyan érzés mintha meglenne erőltetve, esténként bedagad.(utóbbi 3 napban a dagadás megszűnt). Azonban a jobb lábamban vagy a jobb felemen sehol nem tapasztalok ilyen érzést. 8 napja már abba hagytam a fogamzásgátló tabletta szedését viszont a tüneteim nem változnak. Ideggyógyász szakorvosnál is jártam ahol vérvizsgálatot kértek melynek eredménye eosinophyl 0, 4% a határérték viszot 2, 0-6, 0 között van.  A többi érték mind a határértéken belül van tehát semmi más eltérés nem tapasztalható a vérben. A következő vizsgálat amit előírt az ideggyógyász kop. MR. ez majd március 26án lesz. Mennyi idő kell a tabletta kiürüléséhez illetve okozhatja-e a fogamzásgátló ezt az érzést? Vagy csak megerőltettem a kezem?

        Az ideggyógyász ezt a leletet adta ki: St: éber, orientált, adequat, starb. conv. os., egyéb AI eltér. nem észlelhető, testszerte egyenlő élénk mélyrfx, finom hullámú kéztremor, paresisi sensib eltér. nem észlelhető.

        Beutaló dg. a központi idegrendszer demyelinisatiós betegsége.

        Kimenő diagnózis: A központi idegrendszer demyelinisatiós betegsége

        Várom mielőbbi válaszát!

        Köszönettel Misss

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Elmondása alapjána a panasza nem valószínű, hogy az agy bántalmából származna. Valószínűbb a megerőltetése vagy egy ideg nyomódása. Nem valószínű, hogy a fogamzásgátlónak bármi köze lenne hozzá. Fizioterápia és nem steroid gyulladásgátló gyógyszer szedése, a kéz fáslizása jó hatású lenne.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 18:18:21; Megválaszolva: 2010. január 30., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: