• Szédülés: ez így nem mehet tovább

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        27 éves férfi vagyok, 2006-ban kezdődtek szédüléses panaszaim.Hányinger hányás fülzúgás láz sosem kísérte.Elküldtek fülészeti vizsgálatra, labor vérvétel, szemészet, 3-szor voltam MR-vizsgálaton, kontraszt anyaggal/anélkül, belső fül Mr-is volt, aztán CT.Volt BAEP ill. Blink R vizsgálat is, már elküldtek a belgyógyászatra is de ott sem találtak semmit. Annyit találtak az Mr vizsgálaton hogy a jobb sinus maxillaris alveolaris recessusban kb.15 mm-es retentios cysta van, de azt mondták az fel fog szívódni.Ezek ekkor még hirtelen 1-2 másodpercig tartó, nem is kifejezetten szédüléses tünetek voltak, hanem mintha az ember hirtelen megrázná picit jobbra majd balra a fejét.

        Kb 3-4 hónapja viszont teljesen más irányba mentek át a tüneteim. Most már állandó jellegű, és ez már kifejezetten szédülés.Bizonytalan a járásom tántorgok, sokszor meg kell kapaszkodnom.Érdemes lenne-e mégegyszer végigcsinálni még egyszer a vizsgálatokat, ill.van-e még(gondolom igen)vizsgálat amit érdemes lenne-e elvégezni?

        Már a munkámat sem tudom elvégezni de ez így nem mehet tovább.

        Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

        Üdvözlettel:A.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        A vizsgálata nélkül nem tudom Önnek megmondani, hogy érdemes e egy újabb kivizsgálási procedúrán átesnie. Teljes részletességgel kivizsgálták korábban. Úgy gondolom abban az irányban felesleges lenne a vizsgálatokat újból elvégezni. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a részletes kikérdezése, vizsgálata után eldöntik, hogy milyen kiegészítő vizsgálat szükséges.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-01-30 18:09:58; Megválaszolva: 2010. január 30., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben folyamatosan fáj a fejem mindkét halántéknál.Tompa, nem túl erős, de folyamatosan érzem.Gyakran evés után rosszabb, erősebb, de aztán enyhül egy kicsit, majd estére felerősödik.Egész nap érzem...
        Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert ugyanazon a ponton nemrég 1-2 hétig viszketett a bőröm, kiütés/csípés pedig nem volt. 13,5 hónapja...
        A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy az állapota változatlan. CT vizsgálaton is volt, ott friss sérülés nyomát látták....
        Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus...
        Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció