• Foltocskák a szemeben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor/Nő.

        Kérdésem a következő lenne.Szoláriumozás után  foltokat kezdtem látni a jobb szememmel.Először nem is nagyon érdekel, de késöbb mikor zavaróvá vállt, felkerestem a szemészetet, ahol minden rendben volt, ezért tovább küldött a kórház szemészetére, ahol megállapították hogy látóideg gyulladásom van.Kaptam szteroid infúziót, majd utána gyógyszert aminek hatására valamelyest javult a probléma. A szemész orvos kijelentette hogy ez bizony SM.Nem történt semmilyen viszgálat, szemészen kívűl csak egy ideggyógyász nézte meg a refexeimet, minden rendben volt!
        Azt szeretném tudni, hogy ez a betegség alapján egyértelműen ki lehet ilyet jelenteni? Még azt leírom, hogy semmilyen egyéb tünetem nincsen, nem zsibbadok, nem fáj semmim, nem vagyok fáradtebb mint máskor, a szemem sem fáj. Azóta viszont ezen agyalok, 3 pici gyermekem van, gondolom érthető az aggodalmam.
        Köszönöm mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező!

        A látóideg gyulladás nem egyezik meg az SM-mel, noha az kétségtelen, hogy gyakori az együttes előfordulásuk.  Előfordul az, hogy az SM első, bevezető tünete a látóideg gyulladás, de addig nincs SM, amíg egyéb tünetek nem jelentkeznek. Nyugodjon meg, ne rágódjon ezen. Élje tovább úgy az életét, mint eddig. Ha többet szeretne tudni, érdemes lenne felkeresnie egy SM szakrendelést, ahol az ott dolgozó orvos kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy Önnek a kérdéseire válaszoljon. 


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-10 17:59:09; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: