Vírusos agyvelő gyulladás

Tisztelt Doktor!

Főnökömnek vélhetően vírusos agyvelő gyulladása van. Jelenleg is vizsgálják.

Kérdésem az, ha egy irodában voltam vele ritkán, naponta egyszer kétszer megfertőződhettem-e? A pontos diagnózisa még nincs felállítva. Félek mert van egy két és fél éves kisfiam, akit mindennél jobban szeretek.

Igazándiból sehol nem találtam, hogy emberről emberre hogyan terjed a vírus. Főnököm állítása szerint azon a héten amikor nála kialakult nem találkoztunk. Nála lassan egy hónapja tart a betegség. Két napja fáj a fejem, persze lehet hogy csak a hideg idő miatt van, máskor is fájt már és a fejfájáscsillapító teljesen elmulasztja. Semmilyen más tünetem nincs.

Remélem meg tudnak nyugtatni, mert eléggé szörnyen hangzik ez a betegség.

Köszönettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza agyvelőgyulladás témában

Kedves Zsolt!

A vírusos agyvelőgyulladás hamarabb fel szokták ismerni, mint egy hónap. Ha néháány nap alatt nincs meg a diagnózis, akkor valószínű, hogy nem ez lehet a probléma. kezelés nélkül ugyanis ez halálos kimenetelű lehet. A vírusos agyvelőgyulladást nem lehet úgy elkapni, mint a baktérium okozta agyhártyagyulladást. Ha magát a vírusfertőzést el is kapja, ami hurutus tünetekkel, hasmenéssel, hányásssal járhat, akkor is igen kevés az esélye annak, hogy az Önben is agyvelőgyulladást okoz. Ez ugyanis általában szövődmény. Ne aggódjon emiatt!

Kérdés: 2009. december 19., 14:27; Megválaszolva: 2009. december 19., 14:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Az agyvelőgyulladás mennyire...
Egy barátom pár órája halt meg herpesz okozta agyvelőgyulladásba, szeretném tudni hogy mennyi az esélye annak hogy elkaphattam illetve hogy ez...
őssejtbeültetés után...
Üdvözlöm! Olyan kérdésem/problémám lenne, hogy a testvéremnél őssejtbeültetés történt, 2012.10.17.-én feküdt be a klinikára. Minden jól...
Egy elfogadható betegség!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesapámat nov.6.-án vitte be a mentő a kórházba a következő tünetekkel! Aluszékonyság, izzadás, láz, tudatvesztés...
GYermek neurologia
Tisztelt Doktor Úr/Nő Múlthét csütörtökön encephalitis miatt roham mentő vitte el 1éves unoka öcsémet.akinek súlyos görcsei voltak ennek...
Mi ez a csík a lábamon?
Kedves Doktorúr! Bal lábam talpán néha fura zsibbadásszerű érzéseket érzek és a farizomban görcsök szoktak jelentkezni hosszabb gyaloglás...