Türelem. 2

Tisztelt Doktornő. előző kérdésemre adott válaszában leírt vizsgálatok közül góckutatás címén elvégeztek 1-2.Látóideg gyulladást állapítottak meg.Szteroidokat kapok. Az MR vélemény"Az elváltozások megfelelnek demyelinisatio polynsularisnak. A mai látótér vizsgálat már nagyon szép lett.Nagyon boldog voltam.Viszont a szemfenék vizsgálaton szerint a hátsó pólus kissé oedémás. Mire befejezem a Metypred therápiát mennyi szem betegség jöhet elő? Mivel tudom segíteni a gyógyulásom, nagyon szeretném ha a következő mr lelet nem mutatna állapot romlást.40 éves vagyok és nem tudom elfogadni a SM tényét vagy a lehetőségét.Válaszát köszönettel várom...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező!

Az, hogy a szemfenéki kép még nem teljesen rendeződött, az normális, néha igen hosszú időre van hozzá szükség és a klinikai tünetek gyakran hamarabb javulnak. Ha a tünete csak önmagában a látóideg gyulladása, az nem biztos, hogy SM-nek megfelel. Ahhoz olyan MR eltéréseknek kell társulni, mely alapján kimondható biztosan az SM diagnózisa. Általában egy alkalommal előforduló látóideg gyulladást még a tipikus MR eltérésekkel együtt sem szoktunk SM-nek tartani. Nem mindegy igazából, hogy ki mondja ki a diagnózist. Megfelelő, SM-mel foglalkozó, nagy tapasztalatú neurológusra van ehhez szükség. Próbáljon egy ilyen orvost keresni és újból átbeszélni a problémát.

Kérdés: 2009. december 02., 19:02; Megválaszolva: 2009. december 02., 19:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis multiplex?
Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani....
E és B vitamin egyszerre?
Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában...
betegség 71
Tisztelt Doktorur! Jelenleg 4 hónapja vagyok tudatában Szklerozis multiplex betegségemnek. A betegség első sub...
SM beteg vagyok-e
Tisztelt Doktornő. 2014.01.16-án voltam SM protokoll szerinti koponya MR vizsgálaton, a következő leletet kaptam: Mindkét oldalon frontoparietalisan...
9 Gócnál az SM milyen esélyes?
Nyáron 2 nap alatt a jobb szemem látása 0-ra csökkent és a szemészetről a neurológiára küldtek ott azonnal steroidot kaptam majd 1-2 nap múlva MR....