Arcidegbénulás

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

30 éves vagyok és két alkalommal volt arcom jobb oldalán idegbénulás, melynek következtében tónustalanabbá és lógóbbá vált az arcom azon része,  a szimmetriája véglegesen megszűnt. Kérdésem lenne, hogy TB finanszíroz e olyan helyreállító műtétet, amivel a szemöldökrészt és a száj körüli területet visszaemelik szimmetrikus helyzetbe? Arcomnak ezen része a másiknál a gyengébb izommműködés következtében sajnos jobban öregszik és félek, hogy idővel ez a különbség a két fél között egyre nőni fog.

Köszönöm a segítségét!

Tímea

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza arcidegbénulás témában

Kedves Tímea!

Sajnos nem tudok TB által finanszírozott ilyen jellegű plasztikai műtétről, de egyéni kérelem alapján elképzelhető. Először egy plasztikai sebésszel beszéljen, aki megmondja Önnek, hogy műtétileg kivitelezhető e a dolog, és valószínű, hogy Ő a TB oldalát is ismeri.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. november 09., 20:24; Megválaszolva: 2009. november 09., 20:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...