Sclerosis multiplex és pszichés tünetek

Tavaly novemberben diagnosztizáltak nálam sm-et (MR pozitiv kb 5-6 laesio, Lumbál negatív) A tüneteim benignus sm melett meg vannak (kettős látás fáradtság szédülés alsó végtag zsibadás erőtlenség erős fejfájás ) csak vitamint szedek és nem érzem magam jobban lehet ez pszichés és már csak én generálom a tüneteket? Szedek antidepreszánst de nem könnyebb igy sem.Tud tanácsolni nekem valamit?

WEBBeteg szakértő válasza sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező!

Lehetnek a tünetei pszichés eredetűek. Nem biztos, hogy antidepresszáns hatásos lesz. Hatásosabb lehet a figyelem elterelése a tünetekről, a nem megterhelő rendszeres testmozgás is. Emellett a pszichés vezetés pszichológus által szintén jó hatású. Ha esetleg vana környezetében SM klub oda is eljárhat, a problémák megbeszélése hasonló betegségű betegekkel jó hatású szokott lenni.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. szeptember 15., 22:29 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 15., 22:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sclerosis multiplex
Szklerózis multiplex?
Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani....
E és B vitamin egyszerre?
Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában...
betegség 71
Tisztelt Doktorur! Jelenleg 4 hónapja vagyok tudatában Szklerozis multiplex betegségemnek. A betegség első sub után stagnált nálam, állapotom...
SM beteg vagyok-e
Tisztelt Doktornő. 2014.01.16-án voltam SM protokoll szerinti koponya MR vizsgálaton, a következő leletet kaptam: Mindkét oldalon frontoparietalisan...