Kettőslátás, alvajárás......?

A kérdésem az lenne, hogy pár napja olyan problémáim vannak, amikre eddig nem nagyon volt példa. Pár napja a bal oldalam zsibbadni szokott, főként a lábam és a kezem. A minap pedig alvajártam, vagy nem is tudom, hogy ez alva járás-e! azt álmodtam, hogy felkelek megreggelizek.... mjad mikor ténylegesen felkeltem, ott volt minden az asztalon, vagyis ténylegesen megreggeliztem... mjad megnéztem a telefonom és beszéltem egy ismerősömmel is, aki később elmondta, hogy ugyanúgy viselkedtem, mintha fellennék, pedig aludtam, erre nem emlékszem, hogy beszéltünk volna. először fel sem mertem hívni, mert féltem, hogy hülyének néz. de muszáj volt tudnom, hogy mi történt valójában. Ma pedig kettős látással ébredtem meg rossz közérzettel. Nem olyan régen, kb. 4 hónapja kezdtem, próbáltam új életet kezdeni, életmódot váltani. Ami azt jelenti, hogy figyelek az étkezésre, próbálok lúgosítani és sportolok! azóta fogytam 9 kilót! emellett cukorbeteg is vagyok! nem tudom, hogy ezek összefüggésben vannak-e? Kettős látás és szédüléses tüneteim először 5 éve voltak, kb. évente jött elő egy-két hétre, de olyan nagyon, hogy menni sem tudtam még a fejemet sem tudtam megmozdítani, eddig volt 2 MR vizsgálatom, eddig negatívak voltak és nem tudta a neurológus se megmondani, hogy mi lehet a gond! mire elértem az orvoshoz, addigra elmúltak a tünetek, pedig mentő is vitt már be, de akkorra elmúltak! már lassan 2 éve lesz, hogy nem szédültem, de van itthon betaserc-em, ha kezdek rosszul lennei beveszem és akkor nem szédülök! Kérem segítsen, hogy mi lehet a gond, mert az itteni neurológusok annyit mondanak, hogy ne stresszeljek! az életem sajnos nagyon stressszes, de nem hiszem, hogy csak ennyi a gond! kérem segítsen, adjon tanácsot! köszönöm!

Dr. Bánfalvy Péter válasza kettőslátás témában

Kedves Kérdező!

 

A szédülése hátterében nagy valószínűséggel az úgynevezett rohamokban jelentkező, testhelyzettől függő, jóindulatú szédülés állhat, mely a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben lévő mészkristályok elmozdulása miatti fokozott izgalom váltja ki. Speciális torna jó hatású rá. Az alvajárás egyfajta alvászavar, szervi oka nincs, pszichés eredetet valószínűsítenek, pszichiáter kezeli. A kettőslátás oka lehet vérnyomásesés vagy vércukorszint csökkenés az Ön esetében ha átmeneti jellegű, ha tartósan fennálló (hetek, hónapok) , a cukorbetegség miatti kisidegbántalom része lehet. Az ideggyógyászati vizsgálat során, ha komolyabb probléma lenne a háttérben, akkor más tünetet is észleltek volna és továbbküldik egyéb vizsgálatra. Próbáljon megnyugodni és ellenőrizze a vércukrát és vérnyomását. Adiétával meg csak mérsékletesen, az Ön esetében a havi 1-1.5 kg fogyás az ideális.

 

Üdvözlettel: Dr Bessenyei Mónika

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. augusztus 08., 21:11 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 21:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Reggeli ébredéskor kettőslátás
Tisztelt Doktorúr! Két hete történt, hogy ébredéskor kettőslátásom volt. Pontosabban nem láttam kettőt a tárgyakból, inkább magát a tárgyat...
Kettős látás, fejfájás okai
Tisztelt Doktornő! Pár hete minden nap fáj a fejem egy bizonyos ponton a jobb homlokom felső sarkában. Most este azonban arra lettem figyelmes, hogy...
Kettőslátás
Kedves doktor úr/ doktornő! A párom egy ideje kb 2-3 hete, kettős látástól szenved illetve úgy érzi mintha romlott volna a látása. (kb másfél...
n. abducens bénulása
kettőslátás jelentkezett, kétheti kezelés után jelentős javulás, sőt megszünés. Visszatérhet-e a kettőslátás?
Kettőslátásom van ha oldalra nézek
Tisztelt Doktor/doktornő Az előző alkalommal a kiinduló problémát nem részleteztem.Ez év májusa környékén kezdődött egy olyan gondom, hogy a bal...