agyi aneurizma basalis

KB 2 éve állapitottak meg nálam egy agyi aneurizmát.Februárban meg akartak müteni de a mütétbe nem egyeztem bele mivel nagy volt a szövödmény lehetösége. Magasvérnyomásom és diabéteszes vgyok jelenleg gyogyszert szedek, mind két szemen zöldhályogom van errre is kaptam szemcseppet és gyogyszert.Ötven éves nö beteg az aneurizmámat egy honapja ellenörizték elváltozást nem tapasztalt az orvos. A mütéttel kapcsolatban a katéteres megoldást javasolta, de a anorizma száron van két csavar nagyon félek ettöl a mütéttöl mivel nem egyszerü a katéteres megoldás sem.Szeretném kérdezni hogy mütét nélkül milyen megoldást tudna Nekem javasolni. A vérnyomásom kb egy éve 130/70 a cukrom gyogyszer mellett 7, 2  Az agyi aneurizmára még annyit mondtak hogy velem született. Kérem amennyiben lehetséges kérdésemre válaszoljo.Köszönettel Marika

 

WEBBeteg szakértő válasza aneurysma témában

Kedves Marika!

 

Az aneurysmak velszületett rendellenessége az ereknek, melyek az esetek bizonyos százalékában megrepedhetnek, agyvérzést okozhatnak. A még nem vérzett aneurysmák műtéttel való kezelésének eredménye változó. Azt soha nem lehet megmondani, hogy mekkor az eseélye annak, hogy egy nem vérzett vérezni fog, de az sem mondható meg, hogy a műtét során a szövődmény fellép e.. A döntés nem egyszerű. Összetett betegségek esetén, amire oda kell figyelnie, a vérnyomás, vércukorszint normál tartományban tartása, megerőltetéstől, emeléstől hajlongástól való tartózkodás, amibe a székletrendezés is beletartozik. Nem mondhatom  Önnek azt sem hogy műtesse meg magát, de azt sem, hogy nem. Vérzett aneurysma esetén a műtét egyértelmű, de az Ön esetében nem.

 

Üdvözlettel: Dr Bessenyei MónikaÜdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 08., 20:42 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 20:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Aneurysma gyanú
Korábbi agyi aneurysma
Tisztelt Doktor nő/úr! 2016 februárjában agyi aneurysmaval műtöttek.2 értágulatom volt az adott érszakaszon,ami elég rossz állapotban volt,ezt az...
Agyi aneurysma
Tistelt Doktor Úr! Koponya MR +MRA lelet alapján mire számíthatok? Jobb oldalon az ACI ventrális felszínéhez, a carotis syphon síkja fölött 8 x 4...
Aneurysma
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Főorvos Úr! Többszö tettem már fel kérdést Önnek az aneurysmammal kapcsolatban! 3mm.es,nem műthető helyen van!...
Agykoponya MR leletezés
Üdvözlöm! Agykoponya MR vizsgálaton voltam,mert hirtelen fejfájásaim vannak 1-2 percig tart, de pokolian fáj.van hogy napokig nem jön elő de van...