Miért zsibbad a bal kezem mutató ujjának utolsó perce, már egy hete folyamatosan?

Tisztelt doktorno ill doktor ur! Amit tudnia kell, hogy a bal kezemet still fureszlancos koronggal, eleg melyem megsertettem masfeleve, de nem maradt vissza, semmilyen mozgaskoordinacios zavar, gyogyulas utan.a huvelyk ujjam tovetol, a tenyer kezdeti pontjaig tortent roncsolas, de csak zsirszovetig. A balesetem elott soha nem zsibbadt egy ujjam sem, de fel evvel korabban a kis ujjam, es fel tenyerem is zsibbadt ket hetig.es most ujra elojott a problema, csak a mutato ujjam utolso perceben. ennek kezdeti tortenete, hogy dolgoztam a szamitogepen, es az asztal elnyomta az alkarom, es elzsibbadt a kezem, a zsibbadas elmult a karombol, de az ujjamban benne maradt. mi lehet a baj? bioptonlampa segithet? fizikotherapia, masszazs? A legnagyobb problemam, hogy angliaban dolgozok, es minden napom nagyon zsufolt es eselytelen, hogy el tudjak menni orvoshoz. kerem, ha tud igy valamit tanacsolni, segitsen.Elore is nagyon koszonom, tisztelettel Varga Gabor Norwichbol.

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadás témában

Kedves Gábor!

A leírt panaszai legnagyobb valószínűséggel a kéz érző működését ellátó ideg nyomódása miatt, mely lehet a csukló illetve a könyök vonalában, de az sem zárható ki, hogy a korábbi sérülés hegszövete okozza. A legjobb terápia rá, az éjszakai csuklórögzítés illetve a szteroid tartalmú iontoforesis a csukló illetve a könyök vonalában, a masszázs általában nem hatékony. A kezelés hely attól függ, hogy az érzészavar honnan indul, könyöktől vagy csak csuklótól. Ha nem tud orvoshoz fordulni simítsa végig mindkét karját ugyanott és ami alatt kevésbé érzi, ott nyomódik az ideg, oda kell a kezelés. A bioptron lámpa nem valószínű, hogy hatásos.

 

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. augusztus 08., 21:34 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 21:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség