Kell-e műteni?

Elküldöm Önnek a diagnozisomat szeretném kérni a véleményét: LIII résben minimális körkörös discus protrusio. LIV.diskusomin.jobb oldali túlsulyu mérs.foku elöboltosullás látható. LV.rés szükült a discusonmérs.foku elöboltosulás ábrázolodik. LIVrés magasságában jobb oldalon az LV rés magasságában mko. kisizületi arthrosis mellett porc degeneratiora utalo vákum jel látható. Egyéb helyeken kisizületek szintén arthrosisos jeleket mutatnak. Az ágyéki gerinc szakaszon balra konvex scoliosis látható, jobra irányulo torsioval. Az LV csigolya 3mm-rel ventralisabb helyzet az SI-hez képest.. Vélemény: artrosis lumbalis.. Az a kérdésem hogy Őn szerint ezt mütenni kell?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza protrusio témában

Tisztelt Kérdező!

A műtét elbírálása idegsebész feladata, és nem kizárólag a CT vagy MR eredményétől függ. Mindenképpen számba kell venni a tüneteket, hogy van-e ideggyök nyomási tünet, pl. vizelési, vagy székelési probléma, végtagzsibbadás, illetve azt is, hogy mennyire reagál a gyógyszeres és egyéb konzervatív kezelési formákra. Elsőként mindenképpen ezt szokták javasolni, és csak végső esetben szoktak műtét mellett dönteni! Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. augusztus 03., 11:32; Megválaszolva: 2009. augusztus 03., 11:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Krónikus fejfájás, szédülés...
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy éve tartó krónikus fejfájással küzdök, a fejem hátsó részén a tarkóm felett egy pontban lévő fájdalom...
Kezdődő SM betegség jelei?
A 19 éves fiamnál csináltak MR vizsgálatot családon belüli stroke (apa esetében) és agyi aneorizma (testvér) halmozódás miatt. Erdmény:...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...