Epilepszia és szörösödés

1995 óta vagyok epilepsziás. 98óta szedem a convulex gyógyszert 300mg-osat napi 4-et. számomra nagyon kellemetlen, de nagyon kiszőrösödtem. szinte mindenhol. lehet ez kapcsolatban a gyógyszerrel. vagy mi okozhatja?

WEBBeteg szakértő válasza PCOS témában

Kedves Kérdező!

Lehet a gyógyszer hatóanyagának mellékhatása. Oka a fokozott férfi nemihormon termelés lehet. Nőgyógyászt keressen fel először, ha Ön nő, mert ennek a gyógyszernek a mellékhatása lehet az úgynevezett polycystas ovarium szindróma, mely azt jelenti, hogy a petefészekben cysták képződnek, melyek a működését befolyásolják és ennek lehet ez a tünete. Ha ez nem igazolódik két dolgot tehet, vagy a Convulex lecserélését kéri az ideggygyásztól vagy a nőgyógyásztól kér olyan fogamzásgátlót, ami ez ellen hat.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 05., 09:51; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 09:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya
SM beteg lennék?
Üdv, Szorongásos tüneteim vannak több mint 10 éve. Pánikrohamok, amiket leküzdöttem, de az általános szorongas visszater. Sajnos hipochonder is...